Zorg en Welzijn in regio Utrecht

Samen zorgen we voor nieuwe kansen

Werken in de Zorg en Welzijn-sector draait niet alleen om ‘zorgen voor’, maar ook om ‘zorgen dat’. Als zorgprofessional maak jij zorg mogelijk, voor de mensen die dat nodig hebben. De zorg biedt enorm veel ontwikkelmogelijkheden. Check daarom de beroepen en richtingen en zie welke bij je passen.

Flexibel en slim de zorg in

Het bieden van flexibele en slimme zorg kan op veel manieren. Met directe zorg in een ziekenhuis of verzorgingstehuis of juist met jeugdzorg of sociaal werk. Daarnaast leer je in deze sector als geen ander jouw talenten kennen én ontwikkelen. Zo haal je hier het maximale uit.

Trends en ontwikkelingen in het vakgebied

In de Zorg en Welzijn-sector is er een tekort aan gekwalificeerd personeel. Dit geldt met name in de verpleging. Verwacht wordt dat dit ook een tijd zal blijven. Door de vergrijzing hebben meer mensen zorg nodig, en ook wordt de zorg complexer. Alle baangaranties en -kansen in de zorg vind je op Zorginspirator.nl

Functies in Zorg en Welzijn

Directe zorg, of zorg achter de schermen: de sector staat bekend om haar variatie. Naar deze functies is veel vraag.

Gespecialiseerd verpleegkundigen

Je taken variëren van dagelijkse zorg voor je patiënten tot specialistische werkzaamheden in jouw vakgebied. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oncologie of intensive care.

Medisch praktijkassistenten

In deze rol voer je administratieve taken uit, help je een arts bij klinische onderzoeken en bereid je patiënten voor op een onderzoek. Ook dien je soms medicatie toe of neem je bloed af bij patiënten.

Verzorgenden

Je helpt cliënten bij hun dagelijkse verzorging en bezigheden maar voert ook verpleegtechnische taken uit, zoals wondverzorging en het geven van injecties.

Fysiotherapeuten

Je bent expert in houding en beweging en helpt je cliënten bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten. Hiervoor maak je een behandelplan met oefeningen en behandeltechnieken.

Pedagogisch medewerkers

In deze baan begeleid je kinderen en/of jongeren, meestal in de jeugdzorg of kinderopvang.

Zie je jezelf al werken in de Zorg en Welzijn? Kijk wat je kansen zijn

Doe de zorg en welzijn test!
1.900Openstaande vacatures
115.000Werkenden in de zorg
3.700Verwacht tekort aan medewerkers in 2030

Verhalen uit de regio Utrecht

Laat je inspireren door ervaringen van anderen in de regio.

Ingrid ging van stewardess naar verpleegkundige

"Ik had mensen om mij heen die zeiden van: Ja dat kan jij."

Bekijk het verhaal

Otoabasi ging van ICT en administratie naar verpleegkunde

Ik heb voor verpleegkunde gekozen omdat het meer bij mij past, als mens. Ik hoef me niet aan te passen, het is in balans met hoe ik ben. In de zorg werk je met aandacht, liefde en passie.

Bekijk het verhaal

Met een goed gevoel de Zorg en Welzijn-sector in

Financieringsmogelijkheden

Wil je je laten omscholen of bijscholen? Dan is het goed om te weten dat er subsidies bestaan. Deze helpen je bij de financiering.

Maak jouw stappenplan

Het is goed om te weten waar jouw krachten liggen. Zo vind je sneller welke baan of werkzaamheden echt bij je passen. Ons stappenplan helpt je daarbij: je komt erachter wat je sterke punten zijn en of de zorgsector aansluit op je kennis, ervaring en karakter.

Vind vrijblijvend advies

Wil je bijdragen aan de zorg, maar weet je niet precies hoe? Vind kosteloos en vrijblijvend advies van experts uit de sector. Lokale initiatieven die je kunnen helpen zijn Health Hub Utrecht of de Ik Zorg Shop van Jouwzorgbaan.nl. Of ga langs bij een leerwerkloket bij jou in de buurt.


Tip: voor direct antwoord op je vragen kan je contact opnemen met de opleiding van je keuze.

Opleidingen en cursussen

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.