Zorg en Welzijn in regio Utrecht

Samen zorgen we voor nieuwe kansen

Werken in de Zorg en Welzijn-sector draait niet alleen om ‘zorgen voor’, maar ook om ‘zorgen dat’. Als zorgprofessional maak jij zorg mogelijk, voor de mensen die dat nodig hebben. De zorg biedt enorm veel ontwikkelmogelijkheden. Check daarom de beroepen en richtingen en zie welke bij je passen.

Flexibel en slim de zorg in

Het bieden van flexibele en slimme zorg kan op vele manieren. Met directe zorg in een ziekenhuis of verzorgingstehuis of juist met jeugdzorg of sociaal werk. Daarnaast leer je in deze sector als geen ander jouw talenten kennen én ontwikkelen, zodat je daar het maximale uithaalt.

Trends en ontwikkelingen in het vakgebied

In de Zorg en Welzijn-sector is er een tekort aan gekwalificeerd personeel, met name in de verpleging. Verwacht wordt dat dit ook een tijd zal blijven. Door de vergrijzing hebben meer mensen zorg nodig, en ook wordt de zorg complexer. Alle baangaranties en -kansen in de zorg vind je op Zorginspirator.nl

Functies in Zorg en Welzijn

Directe zorg, of zorg achter de schermen: de sector staat bekend om haar variatie. Naar deze functies is veel vraag.

Gespecialiseerd verpleegkundigen

Je taken variëren van dagelijkse zorg voor je patiënten tot specialistische werkzaamheden in jouw vakgebied. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oncologie of intensive care.

Medisch praktijkassistenten

In deze rol voer je administratieve taken uit, help je een arts bij klinische onderzoeken en bereid je patiënten voor op een onderzoek. Ook dien je soms medicatie toe of neem je bloed af bij patiënten.

Verzorgenden

Je helpt cliënten bij hun dagelijkse verzorging en bezigheden maar voert ook verpleegtechnische taken uit, zoals wondverzorging en het geven van injecties.

Fysiotherapeuten

Je bent expert in houding en beweging en helpt je cliënten bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten. Hiervoor maak je een behandelplan met oefeningen en behandeltechnieken.

Pedagogisch medewerkers

In deze baan begeleid je kinderen en/of jongeren, meestal in de jeugdzorg of kinderopvang.

Zie je jezelf al werken in de zorg en welzijn? Kijk wat je kansen zijn

Doe de zorg en welzijn test!
1.900Openstaande vacatures
115.000Werkenden in de zorg
3.700Verwacht tekort aan medewerkers in 2030

Verhalen uit de regio Utrecht

Laat je inspireren door ervaringen van anderen in de regio.

Met een goed gevoel de Zorg en Welzijn-sector in

Financieringsmogelijkheden

Om een training of cursus te volgen, kan je een subsidie aanvragen. Nederland Leert Door is een subsidie van de overheid, voor zowel werknemer als werkgever. Vanaf 1 maart 2022 kan je gebruik maken van het STAP-budget. Wil je weten wat alle financieringsmogelijkheden zijn? Bekijk dan ons overzicht.

Maak jouw stappenplan

Om echt te weten of de zorg wat voor jou is, kan je misschien wat hulp gebruiken. Maak je eigen stappenplan en ontdek of deze sector bij je past.

Vind vrijblijvend advies

Wil je bijdragen aan de zorg, maar weet je niet precies hoe? Vind kosteloos en vrijblijvend advies van experts uit de sector. Lokale initiatieven die je helpen met je oriëntatie zijn Health Hub Utrecht en Utrechtzorg. Of kom langs bij een Leerwerkloket bij jou in de regio. Tip: voor direct antwoord op je vragen kan je contact opnemen met de opleiding van je keuze.

Opleidingen en cursussen

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.