Verhaal Zorg en WelzijnIngrid ging van stewardess naar verpleegkundige

Ingrid had al 23 jaar een baan als stewardess en heeft nu een baan in de verpleegkundige zorg. Waarom ze die stap heeft gemaakt? Ingrid: "Ik vloog de hele wereld over. Toen ik op een geven moment in mijn lievelingsstad New York was, deed het me gewoon niks meer. En toen dacht ik: 'Ja Ingrid, je hebt gewoon een andere uitdaging nodig."

Ik heb geen seconde spijt.

Toch vond Ingrid de overstap heel spannend. Ze had 23 jaar een vaste baan en ze wist precies waar ze aan toe was. Waarom ze de stap toch durfde te maken? "Uiteindelijk denk ik dat ik toch in mezelf geloofde. Ik heb een hele goeie vriendin in de verpleegkundige zorg. En ik had ook wel mensen om mij heen die zeiden van: Ja dat kan jij." aldus Ingrid.

Op een geven moment heeft Ingrid de knoop doorgehakt en heeft ze gesolliciteerd bij het UMC. Van daaruit is het balletje verder gaan rollen. Volgens haar heeft MaakJeStap daar een belangrijke rol in gespeeld: "Dat je met hulp van MaakJeStap echt een duwtje in de rug kan krijgen om een baan te vinden waar je hart ligt."

Op de vraag of ze blij is met haar keuze, hoeft Ingrid niet lang over na te denken: "Ik heb geen seconde spijt."

Je kunt deze opleiding volgen aan

MBO Amersfoort

MBO Amersfoort

Ook werken in de zorg?

Lees hier hoe jij net zoals Ingrid de stap kunt maken.

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.