ICT in regio Utrecht

Ontdek en benut met ons je talenten

Werken in de ICT gebeurt lang niet alleen achter een scherm. Juist in deze sector heb je veel variatie: banen waar je ook veel beweegt of niet met computers bezig bent. Is de ICT-branche wat voor jou? Of werk je hier al in en wil je jezelf ontwikkelen? Benut jouw talenten optimaal en ontdek welke beroepen en richtingen bij je passen.

Ontwikkel jezelf door in de ICT

Door je te blijven ontwikkelen, weet je steeds beter wat je wil en welk werk bij je past. Of je nou begint met oriënteren, al werkzaam bent in de sector of iets heel nieuws wil doen. Uiteindelijk gaat het om het vinden van een baan waar je blij van wordt.

Trends en ontwikkelingen in het vakgebied

De maatschappij digitaliseert steeds meer en daarmee groeit ook de vraag naar goed opgeleid personeel. Nu is er een groot tekort aan medewerkers in de ICT en verwacht wordt dat dit verder oploopt. Daarnaast is het grote verloop in deze sector een probleem. Maar wat zijn precies de baangaranties en -kansen in deze sector?

Functies in de ICT

De ICT is een veelzijdige sector. De vraag naar goed opgeleid personeel is vooral hoog binnen deze functies.

Java Developer

Als Java developer ontwikkel je (web)applicaties en software met de programmeertaal Java. Dit doe je voor verschillende systemen.

Systeembeheerder

Een systeembeheerder houdt zich bezig met monitoren van IT-systemen maar geeft ook advies over gebruik van nieuwe hard- en software.

.NET Developer

Als .NET developer programmeer, ontwerp en test je online applicaties en software binnen het framework van .NET (dot-net), in een bepaalde programmeertaal.

Functioneel beheerder

Als functioneel beheerder zorg je ervoor dat de informatiesystemen die een organisatie gebruikt goed blijven werken. Ook help je gebruikers op weg.

Front-end Developer

Een front-end developer is bezig met de technische kant van het front-end (de voorkant) van applicaties of websites. Je zorgt dat iedereen deze zo goed mogelijk kan gebruiken.

75.000ICT’ers werkzaam in de regio
15,7% van alle ICT-banen zijn in Utrecht
5.650Openstaande vacatures in regio Utrecht

Zet je volgende stap in de ICT

Financieringsmogelijkheden

Ben je een werkgever en wil je je medewerkers omscholen? Subsidieregeling gericht op de ICT vind je bij het RVO en Human Capital Agenda.

Maak jouw stappenplan

Denk je dat werken in de ICT-sector bij je past, maar weet je nog niet precies in welke baan of werkzaamheden? Ons stappenplan geeft je inzicht in wat het beste past bij je kennis, ervaring en jou als persoon. Zo ontdek je jouw ideale baan.

Vind vrijblijvend advies

Heb je al een goed beeld van wat je wil doen, maar weet je niet hoe? Voor kosteloos en vrijblijvend advies ga je langs bij een Leerwerkloket bij jou in de regio.

Tip: voor direct antwoord op je vragen kan je contact opnemen met de opleiding van je keuze.

Opleidingen en cursussen

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.