Verhaal OnderwijsPatty stapte over van marketing naar het onderwijs

Patty had eerst een baan in marketingcommunicatie. Nu is ze juf in het basisonderwijs. Waarom heeft ze deze overstap gemaakt? “Ik wilde heel graag iets meer sociaal maatschappelijk doen.” Om leraar te worden heeft Patty een opleiding gevolgd. Deze heeft ze in deeltijd gedaan en kon dit goed combineren met haar werk en gezin. “Het was wel hard werken want je moet goed studeren en er echt vol voor gaan, maar het is goed te doen”, vertelt Patty.

Zij-instromen in het basisonderwijs is de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt.

En het beeld dat je alleen maar bezig bent met onderwijzen van taal en rekenen, klopt niet wat Patty betreft: “Je leert kinderen ook veel andere vaardigheden bij en leert ze vooral sociaal met elkaar omgaan.” Maar wat maakt nou een goede leerkracht? Volgens Patty moet je daarvoor veel organisatietalent hebben en vooral veel rust en geduld. “Ik ben er gewoon ingegaan, ik wilde iets anders. Het is gewoon zo leuk om met kinderen te werken, omdat ze zo puur zijn. Het is de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt” sluit Patty af.

Patty volgde haar opleiding aan

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.