Verhaal TechniekSander was sous-chef en is nu monteur zonnepanelen

Na zijn mbo-2 opleiding tot basiskok werkte Sander als sous-chef in een restaurant. Maar door corona moest het restaurant dicht. Dat zette Sander aan het denken over zijn eigen toekomst. Hij had behoefte aan ontwikkeling en vroeg zich af wat er nou echt bij hem paste. Het antwoord: techniek. Sander solliciteerde bij technisch uitzendbureau Veritec en zij zagen in hem een goede monteur zonnepanelen.

Sander volgde het 5-daagse traject Monteren en installeren van zonnestroom. Daarmee haalde hij de certificaten ‘Bouwkundig monteren van zonne-energie systemen’ en ‘Installeren zonnestroom systemen.’ Het traject is eigenlijk een cursus van 1 week, die Veritec ontwikkelde samen met ROC Midden Nederland, in Nieuwegein. Sander: “De praktijk oefenden we op het dak, schuindak, en praktijk onderdak (omvormer ophangen) oefenden we binnen. Ik heb heel veel geleerd in een week.” Inmiddels werkt hij voor Geotherm, in Bunschoten Spakenburg.

Sander volgde zijn cursus bij

ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.