Verhaal Zorg en WelzijnInge vond haar creatieve kant met een masteropleiding

Twintig jaar lang werkte Inge als gezondheidsjurist bij zorginstellingen en zag ze de regelgeving een steeds grotere rol spelen. Een zo grote rol dat de regels volgens haar de zorg zelf belemmerden. Inge besloot haar baan op te zeggen. “Ik dacht dat ik toe was aan een carrièreswitch en wilde andere vaardigheden leren.” Ze meldde ze zich bij deze master aan met als plan het hele zorgsysteem aan te pakken. "Bij het vak A Makers’ Philosophy kregen we de opdracht om een lijn te maken. En dat terwijl ik weg wilde van de wereld van lijnen en kaders.” Spelenderwijs, bij toeval, had ze na drie maanden onderzoek antwoord op deze lijn gevonden via een alledaags voorwerp: een waterkraan. Ze dag dat water niet in een lijn loopt maar zijn eigen weg vindt. "Ik experimenteerde en klooide. En maakte me ook zorgen. Want dit was toch geen studie? Dit was spelen!” Drie maanden en veel natte vellen papier later kreeg ze als feedback dat ze ontzettend goed bezig was. Wat begon als een spel werd een serieus onderzoek.

Als professional combineer ik nu mijn juridische en creatieve kant op een innovatieve manier.

Twee jaar later studeert Inge af. Een deel van haar concept heeft ze getest met patiënten en zorginstellingen, ze kreeg interesse van Dutch Design Week en er heeft zich een actieve community gevormd rondom het project. Inge zelf heeft helemaal niet van carrière moeten switchen maar gebruikt deze nieuwe kennis juist in haar vakgebied. "Als professional combineer ik nu mijn juridische en creatieve kant op een innovatieve manier. Ik heb geen behoefte meer om snel naar een oplossing te gaan. Ik onderzoek de vraag veel beter. Maakt me dat een verrijkt jurist of een juridisch designer? Ik denk beide. In ieder geval ben ik iemand die veel meer meandermogelijkheden in het werk en leven ziet."

Inge volgde haar Master aan

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Meer weten over deze opleiding?

Master Crossover Creativity (Deeltijd)

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.