Draag als werkgever bij aan ontwikkeling

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Met goed opgeleid personeel ben je als organisatie flexibeler en kan je sneller én makkelijker inspelen op veranderingen. Het is aan managers, leidinggevenden en ondernemers om te zorgen dat medewerkers zich altijd blijven ontwikkelen. De kennis, vaardigheden en inzichten die ze daarmee opdoen, zijn waardevol voor je onderneming en zorgen voor nieuwe kansen in de toekomst.

Je blijven ontwikkelen is belangrijk

Door de kennis van je personeel op niveau te houden of te vergroten, zorg je dat ze een belangrijke rol blijven spelen binnen je organisatie en op de arbeidsmarkt. Dit is niet alleen belangrijk voor jou maar ook voor de economie en maatschappij. En wie op latere leeftijd iets compleet anders wil doen of nieuwe talenten ontdekt, kan met een opleiding een nieuw pad inslaan. Ook mensen die in het verleden géén of de verkeerde opleiding hebben gevolgd, krijgen zo de kans om dit alsnog te doen.

Opleidingsmogelijkheden voor jouw personeel

Om werk en leren zo goed mogelijk te combineren, worden veel trainingen, cursussen en opleidingen in deeltijd of duaal aangeboden. Zo kan kennis meteen worden gebruikt in de praktijk en blijft je personeel dagelijks oefenen.

Subsidies voor jou als werkgever

Om de scholing van je werknemers te financieren kan je vaak een subsidie aanvragen. Dit kan per sector variëren. Voor de ICT sector gelden weer andere subsidies dan voor het onderwijs. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal relevante regelingen voor je op een rijtje gezet:

 • NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk
  Een subsidie om personeel te ondersteunen. Kan gebruikt worden voor ontwikkeladvies, begeleiding naar ander werk, scholing of het verzorgen van een Eerder Verworven Competentie (EVC) procedure.
 • NL leert door met inzet van scholing
  Een subsidie voor opleiders en opleiderscollectieven om deelnemers te helpen ontwikkelen. Bijvoorbeeld via scholingstrajecten, die de kansen op de arbeidsmarkt vergroten of het vinden van werk makkelijker maakt.
 • Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek
  Een subsidie om bestaande of nieuwe medewerkers te laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT.
 • Tel mee met Taal
  Een subsidie om (digitaal) laaggeletterde werknemers bij te scholen.
 • Praktijkleren
  Een subsidie om tegemoet te komen in de kosten die je als werkgever met een praktijk- of werkleerplaats maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.
 • SLIM: leren en ontwikkelen in het mkb
  Een subsidie gericht op initiatieven die leren en ontwikkeling in het mkb stimuleren.

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.