Verdiep en ontdek jouw mogelijkheden

Je wil een andere richting op: een nieuw vakgebied of een compleet andere rol. Of jezelf ontwikkelen binnen je huidige baan, bijvoorbeeld door verdieping of uitbreiding van je talenten. De mogelijkheden zijn eindeloos: ga je een cursus volgen, een complete opleiding of een combinatie van leren en werken? Een loopbaanadviseur kan met je meedenken als je nog niet helemaal weet wat het beste bij je past. Daarnaast zijn er in de regio Utrecht diverse organisaties die je heel gericht verder kunnen helpen naar werk dat misschien beter bij je past.

Leerwerkloketten voor onafhankelijk en kosteloos loopbaanadvies

Zo kan je terecht bij een leerwerkloket bij jou in de buurt. Een adviseur van het leerwerkloket helpt je bij je vragen over scholing, geeft advies over je loopbaan en kijkt met je mee naar de mogelijkheden in geschikte leerbanen en leerwerktrajecten. Ook heel handig als je nog niet precies weet in welke sector je wil werken. Loopbaanadvies bij het Leerwerkloket is altijd kosteloos en onafhankelijk en wordt gegeven door gediplomeerde professionals.

Regionale organisaties per vakgebied

Weet je al wat je wil? Of heb je een een sterke voorkeur voor een vakgebied? Hieronder vind je vijf vakgebieden en de organisaties die je verder kunnen helpen bij de zoektocht naar jouw droombaan.

ICT

 • ICCU - IT Career Centre Utrecht
  ICCU kan je helpen bij het vinden van een passende opleiding en geeft je advies over subsidies om je studiekosten, helemaal of gedeeltelijk, te dekken.

Zorg en Welzijn

 • Jouwzorgbaan.nl
  Jouwzorgbaan is hét platform voor leren en werken in de zorg. Heb je vragen over een leer- of werktraject of wil je loopbaanadvies? Jouwzorgbaan.nl helpt je.

Onderwijs

 • Utrecht Leert
  Waar je hart ook ligt, in het basisonderwijs, op het MBO of ergens daartussen, Utrecht Leert heeft de antwoorden op al je vragen over een nieuwe stap naar het onderwijs.
 • Onderwijsloket Utrecht
  Het Onderwijsloket geeft antwoord op jouw vragen over lerarenopleidingen, zij-instroommogelijkheden en het leraarschap.

Techniek

 • Servicepunt Techniek Midden
  Het Servicepunt Techniek is hét aanspreekpunt voor persoonlijk advies en begeleidingen in de technische sectoren binnen de regio Utrecht.
 • Make Center
  Het Make Center helpt vakmensen uit de maakindustrie bij een Leven Lang Ontwikkelen met hun opleidingen en cursussen.
 • Technologieraad Regio Utrecht
  Dankzij haar grote netwerk in de regio kan de Technologieraad je helpen met al je vragen over het vakgebied Techniek.

Creatief

 • Het Punt Utrecht
  Dé plek waar creatieven en initiatieven samen komen. Ben je werkzaam in de culturele sector of wil je hier iets in betekenen? Ga dan naar Het Punt.

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.