Klaar voor de volgende stap in jouw loopbaan?

9 opleiders in de regio Utrecht helpen je graag

Steeds meer mensen twijfelen of ze goed zitten op hun huidige werkplek met als gevolg dat ze gedemotiveerd raken, weinig voldoening halen uit hun werk of zelfs thuis komen te zitten. Vragen als: Waar liggen baankansen in de regio? Welke opleidingen, trainingen of cursussen kan ik volgen om me te blijven ontwikkelen? Met wie zou ik eens kunnen praten over mijn loopbaan? zijn binnen de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Om werkenden, werkzoekenden, zzp-ers en werkgevers daarbij te helpen, werd donderdag 13 oktober door 9 Utrechtse opleiders een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het platform MaakJeStap, dé online gids voor jouw loopbaan & ontwikkeling in de regio Utrecht.

De middag werd geopend door Marlies Verkuijlen, voorzitter College van Bestuur van MBO Amersfoort. “We hebben vanuit de samenwerking met MBO’s en HBO’s in de regio Utrecht een mooi en concreet platform weten te bouwen namelijk: MaakJeStap. Het gaat razendsnel. We maken eigenlijk zelf ook succesvolle stappen die we ook zeker moeten vieren. De eerste externe partner, Universiteit Utrecht, kunnen we nu ook bij ons platform betrekken.”

Weer een plek krijgen in de huidige samenleving

Nadat de handtekeningen werden gezet, werd er die middahdag meer gesproken over waarom MaakJeStap in het leven is geroepen. “Een paar dagen geleden zag ik op televisie een paar jongeren, waaronder een jongen van 26 met een kind, die er helemaal doorheen zaten. Die hadden gewoon geen plek in de huidige maatschappij. Het feit dat we met dit platform mensen stimuleren om een volgende stap te zetten zodat je weer een actieve plek hebt in de samenleving.” Vervolgt Marlies.

Toekomst van het platform

De komende tijd gaat wordt er hard gewerkt aan het uitbreiden van het platform. "MaakJeStap komt nu van de start-up in de scale up fase, waarin we services en functionaliteit gaan toevoegen en de samenwerking met relevante partijen versterken en uitbreiden." Nicoline Meijer Directeur Marketing bij ROC Midden Nederland

Over MaakJeStap

MaakJeStap bundelt het opleidings- en ontwikkelaanbod voor om- bij- en herscholing van de beroepsbevolking in de regio Utrecht vanuit (tot nu toe) de acht opleiders die samen Beroepsonderwijs Utrecht vormen. Het platform richt zich op structurele kraptesectoren die cruciaal zijn voor maatschappelijke en economische ontwikkeling: zorg, onderwijs, ICT, techniek en de creatieve sector.

MaakJeStap heeft de potentie om uit te groeien tot hét samenwerkingsplatform van de regio Utrecht en Gooi & Vechtstreek, waarin niet alleen het publieke en private aanbod van Leven Lang Ontwikkelen, maar ook andere diensten zoals inzicht in skills, advisering en begeleiding worden geïntegreerd.

Cookies

MaakJeStap maakt gebruik van cookies voor zover deze noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website en om de kwaliteit of effectiviteit van de website te verbeteren.